Du som Guldalliansmedlem har SEO som förmån och vi tänker nu förklara vad SEO är och vad det faktiskt innebär för dig och din verksamhet. En väl utförd SEO ser till att du syns när människor letar efter något på Internet, vilket stärker ditt varumärke. 

SEO är en förkortning som står för Search Engine Optimization, på svenska heter det sökmotoroptimering. Syftet med SEO är att få din sida att synas så högt som möjligt när man gör en sökning på Google. En god SEO gör det alltså enklare för Google att läsa av sidan och förstå vad sidan handlar om, så att Google sedan kan svara på besökarens sökintentioner. Därför är det viktigt att din verksamhets egen sida på Guldalliansen.se (landningssida) har relevanta sökord. Det kan låta klurigt, men vi hjälper dig med det här för just din landningssida på Guldalliansen.se.  

Varför är SEO viktigt? 

Att synas på Google har blivit en konkurrensfördel för många företag. Eftersom majoriteten använder Internet och sökmotorer, främst Google, så har företag inte råd att inte hittas av dessa användare. Det börjar att bli en självklarhet för många företag att investera i SEO därför att det ger dig möjlighet att öka trafiken till din webbsida. 

Vad är bra SEO? 

  • Få Google att förstå vad er landningssida handlar om, vem du är och vad du erbjuder dina kunder (300 ord på en sida är minimum för god SEO) 
  • Optimerade bilder, dvs. rätt upplösning, storlek och format  
  • Länkar som går till andra webbplatser och sidor (det är därför en bra idé att även länka tillbaka till guldalliansen.se från din egen hemsida)
  • En sida som laddar snabbt

Förutsättningar för att tillämpa god SEO  

För att vi ska kunna tillämpa god SEO på just din landningssida så behöver du skicka oss ett utkast på vem du är, vad du erbjuder och om du har någon nisch. Då det är hög konkurrens om topplatserna på Google så är det med stor fördel att det finns något unikt som vi kan lyfta och som skiljer just din verksamhet från resten. Belys gärna det lilla extra! Ju mer innehåll vi får, desto mer kan vi arbeta för att just er landningssida ska synas högt upp i sökresultaten på Google.  

Det är även viktigt med bilder för att skapa god SEO. Skicka gärna stora och högupplösta bilder så att vi får bra material att arbeta med. Det är även viktigt att ha intressanta och beskrivande bildtexter, även det gör att din sida rankar högre. Desto mer bilder men också information du har, desto intressantare blir din sida. En intressant sida ökar alltså chansen att besökaren väljer just dig!  

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer