Har du gamla eller trasiga smycken liggandes hemma kan du återvinna dessa till nya smycken eller använda dem som betalning. Guld och andra ädelmetaller behåller alltid ett värde (dagspris) till skillnad från oäkta smycken.

Med omarbetning menar vi två saker - smälta ned guld och göra nya smycken eller användning av dina gamla smycken som betalning för något nytt. Gamla smycken som lämnas in till guldsmederna återvinns alltid till nya smycken.

Vad du kan göra med ditt guld

1. Tillverka ett nytt smycke och betala med ditt gamla guld

Du kan använda ditt gamla smycke som betalning om du vill tillverka ett nytt smycke. Kontakta din guldsmed för förslag på vad du kan göra av ditt gamla guld.  

2. Använd ditt guld som betalning vid köp av nya smycken i butiken

Gamla, trasiga eller omoderna smycken har kvar sitt guldvärde, och guldsmeden tar reda på vikt och karathalt så att du får en rättvis värdering. När detta är gjort så kan du använda värdet för att handla hos smeden. Gå till någon av Guldalliansens medlemmar och se om du hittar något du tycker om!

3. Få liv i gamla smycken

Har du ett gammalt smycke som du vill behålla så kan du i många fall göra om ditt gamla smycke till något nytt. Kontakta din guldsmed och se vilka möjligheter som finns. 

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer