Om oss

Välkommen till Rolf Guldsmed!

Vi är tre guldsmeder, Jason, Lena och Jenny som har butik och ateljé i centrala Uppsala, belägen i det anrika Celsiushuset. I vår ateljé formger ger vi och tillverkar unika smycken och juveler samt skapar smycken efter kundens önskemål. Vi utför också reparationer och omarbetningar.

 

Rolf Guldsmeds historia

Rolf Guldsmed startades 1976 när Rolf öppnade sin första verkstad. Fokus låg på att bygga upp en verksamhet med hög service och kvalitet. 1991 flyttade Rolf in i lokalen i Celsiushuset, som vi fortfarande sitter i.

2010 började Jason Fredriksz hos Rolf och det var då företaget satsade mer på egentillverkade smycken.

2013 blev Jason delägare och strax efter började Lena Urtel, som blev delägare 2014. 2015 började Jenny Davidsson hos Rolf Guldsmed. Rolf gick i pension 2016 efter mer än 50 år i branschen och 2017 blev även Jenny delägare.

 

Guldsmederna

Jason drivs av den tekniska och kreativa utmaningen som yrket guldsmide verkligen innebär. Redan som 16åring började Jason i branschen och arbetade i flera år som reparationsguldsmed i USA. 2001 började han som lärling i Sverige och 2005 fick han sitt gesällbrev.

För Jenny innebär guldsmidet hantverk, skönhet och kvalitet, vilket syns i hennes kreationer. Ädelstenar i vackra färger, annorlunda slipningar och spännande tekniska lösningar. 2008 fick Jenny sitt gesällbrev och 2015 blev hon den första guldsmedsmästaren i Sverige på 18 år.

Lena finner sin inspiration från naturen och havet. Hon ser spännande nya möjligheter av gamla smycken och har förmågan att förvandla dem till helt nya vackra kreationer. Lena började sin resa 2002 som lärling och 2007 fick hon sitt gesällbrev. Lenas uttryck i smidet är enkla former och har ett öga för detaljer.

 

Är ni intresserade av att veta mer, besök gärna vår hemsida: rolfguldsmed.se eller kontakta oss i formuläret nedan!

 

Med vänliga hälsningar,
Jason, Lena och Jenny

 

Öppettider:

Tisdag – Fredag: 11.00 – 18.00

Lördag: 11.00 – 15.00

 

Våra Kreationer

Vi har alltid smycken under tillverkning i vår ateljé. Vi formger och tillverkar unika smycken och juveler.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer