Om oss

En hållbar guldsmed – för både dig och miljöns skull.

Efter sju års studier inom guldsmed och smyckekonst startade Erika Fridén företaget och varumärket Ikkan 2012. Det som började i en liten lokal i Lidköping har idag vuxit sig större och blivit etablerat med både butik och verkstad i ett av de gamla 1800-talshusen i det pittoreska Alingsås. Idag är vi två aktiva guldsmeder som jobbar här, med båda gesällbrev sen 2019.

 

Känsla för genuinitet och hållbarhet

Med känsla för genuinitet och hållbarhet erbjuder vi som jobbar här en personlig service där varje individ och varje smycke prioriteras lika. Inför varje uppdrag vi utför bokas en konsultation in där vi tillsammans med kunden diskuterar jobbet och dess utformande. Vi utför reparationer, omarbeten, vigsel- och förlovningsringar samt har en webbshop för egendesignade kollektioner.

För oss är det inte bara viktigt att smycket håller hög kvalitet och är hållbart för dig som kund – det ska också vara hållbart för vår planet. Att ha ett etiskt och hållbart tänk i vårat arbete är något vi prioriterar väldigt högt. Alla smycken som tillverkas här är handgjorda i återvunnet guld, platina, silver och under arbetsprocessen använder vi oss av så lite kemikalier som möjligt.

Som kund kan du lämna in dina gamla smycken du inte längre använder, och få dem omarbetade hos oss. På så sätt jobbar vi på ett mer hållbart vis – och samtidigt skapar något helt unikt just ifrån dig och dina önskemål.

 

Egna kollektioner med miljö i fokus

Vårat miljötänk speglar av sig även i våra egna kollektioner där naturen ofta spelar en huvudroll i designen. Ett rustikt yttre eller ett organiskt mönster – mycket inspiration hittar vi utifrån naturen och dess årstider.

Vi på Ikkan Goldsmith & Jewelery Designer är väldigt glada och stolta över att ha ett nära samarbete med våra partners och leverantörer. Genom att sätta krav för människors rättigheter och miljöhållning kan vi vara med och påverka och förändra branschen.

Så, välj dina smycken med omsorg – vi kan göra skillnad för både människorna och planeten.

 

Läs mer på vår hemsida: ikkan.net

 

Öppettider:

Tisdag: 12.00 – 18.00

Onsdag – Fredag: 10.00 – 18.00

Lördag: 10.00 – 15.00

 

Våra Kreationer

Alla våra smycken är av hög kvalité och våra egentillverkade smycken är av återvunnet guld, platina eller silver.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer