Om oss

Välkommen till Guldsmedshuset i Sävedalen

Guldsmedshuset är ett familjeföretag som grundades 1973 och som idag drivs av andra generationen. Vår smyckesverkstad ligger i Sävedalen är en av de största i Göteborg. Här designar och tillverkar vi unika smycken för unika människor. Om du är ute efter en ring, örhängen, halsband eller ädelstenar som speglar din personlighet så kan vi hjälpa dig.

Återvunnet guld fortsätter att glimma
En av våra specialiteter är att återvinna ”gammalt” guld och göra det till nya smycken. Guld är ett fantastiskt material som kan smältas ner otaliga gånger för att återuppstå i nya skepnader. Vi omarbetar smycken och ger dem nya former och betydelser. Att återanvända guld är ett miljövänligt sätt att arbeta på och ger också äldre smycken en chans att fortsätta glimma. Som kund är du med från idé till färdigt smycke. Tillsammans kan vi designa om, eller ta fram, helt nya smycken. Exempelvis kan vi ändra form eller storlek på en ring eller justera längd på ett halsband – eller smälta ner ett gammalt smycket och göra om det helt och hållet.

Skapar och omarbetar
Utöver de smycken som vi formger tillsammans med våra kunder så skapar vi även egna designer för smycken. Våra guldsmeder har bakgrund inom konst, design och hantverk – något som återspeglas i de smycken vi skapar. Vi jobbar med allt inom guldsmide, handgravyr, maskingravyr och juvelfattning. Ädelstenar, vitguld, rödguld och pärlor sammanfogas i kreativ elegans. En av vår populäraste design är ringen Crossover som kombinerar guld och ädelstenar i en balanserad kreation.

Reparation och service av smycken
Smycken behöver ses till med jämna mellanrum, och ibland även reparereas. Vi på Guldsmedshuset har lång erfarenhet och kan bedöma vilka insatser som behövs. Vi utför service, enklare lagningar och avancerade reparationer så som polering, storleksändringar eller lagning av länkar.

Välkommen in!

 

Vill du veta mer, besök gärna vår hemsida!

 

Öppettider:

Tisdag – Torsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 10.00 – 16.30

Varmt välkommen till oss!

 

Våra Kreationer

Vi är specialiserade på att omarbeta ”gammalt” guld till nya spännande smycken.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer