Om oss

Varmt välkomna till Dala Guldsmide i Rättvik!

Dala Guldsmide Rättvik är en äkta guldsmedsbutik etablerad år 1972 med en av Sveriges största och modernaste guldsmedsateljeér. Vårt stora sortiment består av allt från klassiska smycken till barn och vuxna med kedjor, ringar, smycken, berlocker och armband till det allra senaste på smyckesfronten.

 

Egen guldsmedsateljé

På plats i Rättvik finns tre utbildade guldsmeder med gesällbrev och mästarbrev. I vår ateljé och verkstad reparerar och omarbetar vi smycken. Vår juvelsfattare utför avancerade juvelsarbeten med fattningar av diamanter och andra stenar. Gravyrer på allt från små berlocker till stora gravplåtar och skyltar. Omträdning av pärlor och stencollier samt omlimning av pärlor och andra stenar som lossnat.

Genom putsing, rhodinering, förgyllning, oxidering och andra ytbehandlingar som blästring och hamring kan både nya och gamla smycken få nytt utseende. Traditionell guldsmedsteknik samsas med den senaste tekniken som gjutning, laser, svets. ritning i CAD och 3D printing.

 

Våra smycken

Vi har en stor egen produktion med smycken från våra egna kollektioner och varumärken. Dalecarlia of Sweden bygger på älskade symboler från vår bygd. Dräktbroscher, dalahästar, blåklockan och ängsklockan, Faluringen och Rättviksringen och de vackra smyckena med krusbandsmönster.

Porfyr och bergslaggsten är också speciella från vårt område, vackra stenar med mycket liv i som vi ofta använder i våra smycken.

Kollektion Dalecarlia Love Collection spinner vidare på kärleken till livet i Dalarna med förlovningsringar och vigselringar. Släta ringar i olika former och bredder samt vackra diamantringar med briljanter.

Kända varumärken som även har en plats i vår butik är Schalins ringar, Drakenberg Sjölin, Edblad, Georg Jensen, Carolina Gynning, Astrid och Agnes, Arock, Rätt Start, Dacapo Silver, Gense, Orrefors, Kosta Boda, Snö, Bering, Tajms, Carl Gustaf, Dala Watch, Seiko, Epoch, Emma Israelsson, Lily & Rose, och Blomdahl.

 

Sälj ditt guld

Här kan ni tryggt sälja ert gamla guld eller omarbeta det till nya smycken. Vi säljer även investeringstackor i både guld och silver. Vid guldförsäljning måste alltid giltig legitimation uppvisas och du måste ha fyllt 18 år. Alla inköp registreras och skickas in till polisen.

Det går även att byta in guldet mot nya varor eller presentkort som gäller hos Dala Guldsmide. Väljer ni det alternativet får du 20 % extra betalt för guldet.

 

Läs mer på vår hemsida: dalaguldsmide.se

 

Butiken hittar ni mitt på Storgatan i Rättvik. Välkomna!

 

Öppettider:

Måndag – Fredag: kl 10.00 – 18.00

Lördag: kl 10.00 – 14.00

Söndag: stängt

 

Våra Kreationer

Vi erbjuder personligt tillverkade smycken och smycken från kända varumärken.

Här ser du smycken från våra egna kollektioner ”Dalecarlia of Sweden” och ”Dalecarlia Love Collection”.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer