Om oss

Välkomna till Dala Guldsmide i Leksand, en klassisk välsorterad guldsmedsbutik med smycken till barn och vuxna. Allt från enkla smycken i stål och silver till mer exklusiva juvelsmycken.

 

Vårt sortiment

En stor del av vårt sortiment består av smycken från egna kollektioner och tillverkning som Dalecarlia of Sweden, Dalecarlia Love Collection, Zorn Jewellery och Colling Jewellery.

Andra kända varumärken som ni hittar i butiken är Schalins Ringar, Drakenberg Sjölin, Georg Jensen, Schalins ringar, Mockberg, Seiko, Boccia, Astrid och Agnes, Arock, Emma Israelsson, Engelsrufer, Lily & Rose, Carolina Gynning, Blomdahl, Tajms, Dacapo och Rätt Start.

Vi utför reparationer och omarbetningar samt nytillverkningar av smycken i vår guldsmedsateljé, gravyrer på smycken och större föremål, omträdning av pärlor och stencollier samt säljer och byter band och batterier och reparerar klockor.

 

Sälj ert guld

I vår butik kan ni tryggt sälja ert gamla guld. Medtag giltig legitimation och kontonummer om ni vill ha pengarna insatta på konto. För att sälja guld måste man ha fyllt 18 år och vara ägare till guldet.

Det går även att byta in guldet mot nya varor eller ett presentkort hos Dala Guldsmide. Väljer ni detta alternativ får ni 20 % extra betalt för guldet.

Ett annat alternativ är att omarbeta guldet till nya smycken. Man kan utgå från era gamla och bygga på någon detalj eller sten, gravera någon slinga eller forma om dem. Annars smälter man helt enkelt om guldet helt och hållet och då finns det nästan oändliga möjligheter vad man kan göra, Med dagens teknik med ritning i CAD, print och gjutning är nästan allt möjligt. Vår guldsmedsverkstad i Rättvik är en av Sveriges största och modernaste med utbildade guldsmeder med gesällbrev och mästarbrev.

 

Läs gärna mer på vår hemsida: dalaguldsmide.se

 

Butiken hittar ni vid torget i Leksand bredvid biografen. Välkomna!

 

Öppettider:

Måndag – Fredag: kl 10.00 – 18.00

Lördag: kl 10.00 – 14.00

Söndag: stängt

 

Våra Kreationer

Smycken från våra egna kollektioner ”Dalecarlia of Sweden” och ”Dalecarlia Love Collection”.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer