Om oss

Välkomna till Dala Guldsmide i Falun!

En riktig guldsmedsbutik med stort sortiment av allt från klassiska smycken till barn och vuxna till smycken från kända varumärken som Georg Jensen, Drakenberg Sjölin, Schalins ringar, Carolina Gynning, Mockberg, Arock, Astrid och Agnes, Blomdahl, Emma Israelsson, och Lily & Rose.

I våra egna smyckeskollektioner Dalecarlia of Sweden, Dalecarlia Love Collection, Zorn Jewellery och Colling Jewellery, hittar ni smycken från vår egen smedja.

 

Ett nära samarbete

Vi har ett mycket nära samarbete med våra guldsmeder i ateljén i Rättvik. De arbeten som vi inte gör i Falun utförs i vår stora guldsmedsverkstad där. Rättvik har en av Sveriges största och modernaste guldsmedsverkstäder. Personalen i Falun har lång erfarenhet i guldsmedsbranschen och är duktiga på att vägleda och ge er råd när det gäller reparationer, omarbetningar och specialbeställningar. De kan även rita upp i CAD för att ni enkelt ska se hur ert smycke kommer att se ut när det är färdigt.

 

Sälj ert guld

I vår butik i Falun kan ni tryggt sälja ert gamla guld. Medtag giltig legitimation och kontonummer så att vi kan sätta in pengarna på ert konto. För att sälja guld måste man ha fyllt 18 år samt vara ägare till guldet. Alla inköp registreras och en kopia skickas in till polisen.

Det går även att byta in guldet mot nya varor eller presentkort som gäller hos Dala Guldsmide. Väljer ni det alternativet får ni 20 % extra betalt för guldet.

Vi säljer och köper även investeringstackor i både guld och silver i olika vikter.

Man kan även omarbeta eller byta in det gamla guldet mot nya smycken i guld. Ni betalar då för arbetskostnaden. Det går exempelvis att göra nya kedjor, armband, örhängen eller ringar. Möjligheterna är nästan oändliga och nästan allt är möjligt. Våra utbildade guldsmeder har över 40 års erfarenhet med både gesällbrev och mästarbrev.

 

Läs mer på vår hemsida: dalaguldsmide.se

 

Butiken hittar ni på stora gågatan i Falun på höger sida om ni kommer från torget. Välkomna!

 

Öppettider:

Måndag – Fredag: kl 10.00 – 18.00

Lördag: kl 10.00 – 15.00

Söndag: stängt

 

Våra Kreationer

Här ser smycken från våra egna smyckeskollektioner ”Dalecarlia of Sweden” och ”Dalecarlia Love Collection”.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer