Om oss

Som guldsmedsmästare hjälper jag dig gärna från första frågorna till slutlig ring och om något behöver justeras efteråt. Det är viktigt för oss att vigselringen matchar din förlovningsring, personlighet, budget och livsstil. Vi ser fram emot att få lyssna in dina tankar och behov. Ringarna tillverkas av återvunnet guld och konfliktfria diamanter i vår smedja på Gotland, mitt i hjärtat av Visby. Dit vi även välkomnar dig genom att bjuda på en hotellnatt vid beställning.

 

Matcha med rätt ring

Oavsett om du hittar en ring från vår hemsida eller har egna önskemål så ser vi alltid till att anpassa vigselringen så den matchar fint ihop med din förlovningsring.

 

Hur gör man det?

Det finns några olika parametrar att ta hänsyn till där höjden på din befintliga ring är en av dem. Även dess form som flack eller konvex skena. Vi löder alltid på våra fattningar uppepå ringskenan så att en eventuell alliansring (ring med fler diamanter i ett band)  kan samverka fritt och ligga dikt emot den andra ringskenan. Då vi enbart tillverkar ringar på beställning görs alltid en anpassning efter din önskade bredd och höjd på ringen. Hur mjukt konvex eller flack du önskar den eller även doserad (tunnare nertill än ovantill).

Tips: Vid val av förlovningsring: är att inte välja en för låg ring, då blir det svårt att sätta i diamanter i ringskenan som ska matcha till.

Ju bredare en diamant är, desto djupare är den också.

 

Omarbetar gamla smycken

Du kanske redan har en ring du ärvt eller flera ringar du vill återanvända i vigselringen för att bära med dig minnet av någon som betytt mycket för dig. Vi på Annika Gustavsson Jewellery kan plocka ur diamanter, smälta guldet och göra något nytt, modernt och som är mer DU. Dessa arbeten ligger mig mycket varmt om hjärtat. Vi hjälper dig att svara på vad som är möjligt att göra.

Spartips: Du kan även betala med ditt gamla guld hos oss som du inte vill använda.

 

Få mer diamant för pengarna!

Vi använder som standard en mycket hög kvalitet på diamanterna. TW/vs-som står för vitheten och renheten: Topp Wesselton/very small. En sällsynt vit diamant (TW) med mycket liten inneslutning (vs) som enbart kan ses med 10ggr förstoring. Den inneslutningen sitter så långt ut i kanten, där man ändå sätter klon till fattningen, att den inte stör ljusets brytning för att reflektera diamantens regnbågespektra.

Priset på en ring avgörs av guldets vikt, arbetstid men diamantens storlek och kvalitet är ofta det som gör att priset kan springa iväg. Där kan vi ge dig fler alternativ att välja mellan och guida dig till det mest kostnadseffektiva valet.

Tips: När du köper en alliansring, kan du alltid fylla på med diamanter senare i livet. Vilket innebär att du behöver inte satsa alla pengar nu. Kan även va en fin sak att fylla på ihop med bröllpsdagar.

 

Hållbart

På Annika Gustavsson Jewellery är vi måna om att både din ring och miljön ska hålla i generationer. Därför gör vi smycken i 100% återvunnet guld med etiska diamanter. Ingen vigselring är gjuten, vilket innebär att våra ringar har inga luftbubblor som gör guldet mer poröst.

Diamanterna i våra alliansringar sitter alltid med fyra klor vilket ger dom mest hållbarhet och minst risk att ramla ur. Något vi som guldsmeder oftast tar för givet, men insett att fabrikstillverkade ringar inte alltid uppfyller och är därför viktigt att uppmärksamma dig på i ditt sökande av ring.

 

Varmt välkommen till Annika Gustavsson Jewellery – guldsmedjan på Gotland eller bara ett mail/samtal bort!

Vill du veta mer, besök gärna min hemsida: annikagustavsson.se

 

Våra Kreationer

Våra smycken tillverkas i vår smedja i hjärtat av Visby. Våra ringar är alltid tillverkade av 100% återvunnet guld och med etiska diamanter.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer