Om oss

Mitt namn är Anders Fors, jag är guldsmed och formgivare. I över 40 år har jag varit verksam som guldsmed. Guldsmedsyrket har dock funnits i släkten längre än så, redan 1806 så återfinns den första inom yrket i mitt släktträd.

Då min far var guldsmed så har jag nästan vuxit upp i guldsmedsverkstaden, det första smycket jag kan minnas att jag tillverkade var en pärlring som min far hjälpte mig med. Då var jag 7 år.

Jag började senare som lärling hos min far och startade sedan 1977 Anders Fors Guldateljé. Fram till dess att min far var 75 år så arbetade vi sida vid sida, därefter hjälpte han mig lite då och då fram till 80 års ålder.

Idag är det jag, min dotter Jenny och sonen David som arbetar tillsammans i verkstaden. Tillsammans har vi en bred kunskapsbank som förts vidare från generation till generation.

 

Personlig service, kvalité och över 40 års erfarenhet som guldsmed!

Jag utför idag alla typer av guldsmedsarbeten så som tillverkning av vigselringar, förlovningsringar och andra smycken men även omarbetningar samt reparationer.

Genom att vidareutbilda mig inom CAD så kan jag idag på ett utmärkt sätt förverkliga era idéer genom att rita upp fotorealistiska skisser. På så vis kan vi vara säkra på att vi förstått varandra kring designen av ert smycke och minimera risken för missförstånd.

Min nyfikenhet och envishet som person samt den kunskap jag samlat på mig genom åren gör att jag inte ser något arbete som omöjligt.

 

Personligt bemötande och kvalité är två av de ledord som genomsyrar mitt företag

Ett led i det personliga bemötandet är att jag endast tar emot bokade besök för att kunna erbjuda Er bästa möjliga service. Ett besök där vi diskuterar och ritar fram förslag på ett smycke utifrån era önskemål tar 1-2 timmar och då sitter vi ner tillsammans i lugn och ro. Under en konsultation brukar vi normalt rita upp 2-5 olika förslag. Har du inte möjlighet att göra ett fysiskt besök hos oss så kan vi även erbjuda onlinemöten.

Vill du veta mer, besök gärna min hemsida: guldsmed.com

 

Öppettider:

Jag tar emot bokade besök: Måndag – Torsdag, mellan 9.00 – 21.00

Välkommen till Anders Fors Guldateljé!

 

Våra Kreationer

Alla smycken som tillverkas har fokus på kvalité när det gäller allt från design, tillverkning och materialval. Jag arbetar uteslutet med återvunna ädelmetaller och en mängd olika typer av ädelstenar.

Guldsmed som omarbetat en ring

Gör om dina guldsmycken

Läs mer
Sälja guld? Lämna in hos din lokala guldsmed

Sälj ditt guld

Läs mer
C.Hafner guldtackor

Köp guld som investering

Läs mer
Återvunnet guld - Vi värnar om miljö och mänskliga rättigheter

Återvunnet guld

Läs mer
mörkt vatten med guld

Om Guldalliansen

Läs mer
kontakta guldalliansen

Kontakta oss

Läs mer